silent night, curry night•transvaal baccHanaal #6

.this year’s amazing team of fabulous chefs.

TRANSVAAL BACCHANAAL #6

Step into the curry universe - Curry is a global dish par excellence, a chameleon that has adapted to many tastes and food cultures. It was spread worldwide in many ways: by merchants and traders, missionaries and officials, indentured labourers and immigrants. Every continent has developed its own version of curry. Curry has many incarnations, but they all have commonalities. The defining feature is the spicing which are all from South Asian origin. - C. Taylor Sen

Na 2 jaar afhaal-bacchanaal is het zo ver: we gaan weer écht met elkaar aan tafel.

Oh joy! Het thema van dit jaar?

Silent Night, Curry Night.

We nemen je mee op een eetbare reis door de wereld van dit wereldvermaarde comfort food. Met een keukenbrigade vol Amsterdamse Curry Aficionados. Chefs met o.a. Japanse, Thaise, Punjabi, Burmese, Goan, Singaporese, Caribische en Venezolaanse roots.

Het was een avond met een kitchen line up om je vingers bij af te likken: Power duo Saran Mitsuhashi en Patt Sukmongkol - chef Yin Mon, mode ontwerpster en begenadigd buurtkok uit Punjab en Amsterdam-West, Harjinder Kaur, Alysha Aggarwal - bakker bij Bakkerij Ex in Noord en home cook die drie verschillende culinaire regio’s van India in haar keuken verenigt, Fernando Paez Magro de King of flavour & texture, chef en foodactivist Lelani Lewis, psychotherapeut en kookwonder Meike Krüger, kunstenaar en no-waste mixologist Michelle Lai, regisseur en sommelier Robbert So Kiem What en culinaire queen Maria Khatchadourian. Culinair

Een editie vol culinaire kunst en spicy verhalen. Geserveerd met een flinke portie smakelijke sounds. Kortom: een niet normaal goed curry-bacchanaal.

.plating of the Thai-Javanese green pork cheek curry & Japanese meat curry with cured egg yolk.

Het Transvaal Bacchanaal is een jaarlijks terugkerend inter culinair community diner dat Maureen organiseert in culturele hub Tugela85 waar ze professionele en niet-professionele chefs, cooks annex food lovers bij elkaar brengt in de keuken. Het is elk jaar opnieuw een uitbundig en eclectisch gebeuren met veel gasten, storytelling aan tafel en op het bord en veel lol en uitwisseling in de keuken.