Transvaal Bacchanaal 3 | The Crafts Edition

 

De derde editie van het inter-culinaire podium waar de smaken en geheimen uit privé keukens van Local Food Heroes van overal uit de stad op het menu staan. Dit jaar draait het Transvaal Bacchanaal helemaal om de handen, de kennis die in de handen van onze chefs leeft. Die ze transformeren naar bereidingstechnieken of crafts die aan de basis liggen van elk gerecht. In Korea noemen ze eten dat met de hand is bereid son-mat, oftewel hand taste. Vanavond krijgt de hand taste een podium. 

Alle foto’s: Mitchell van Voorbergen

Hanka en haar zoon Adnan ontvangen de gasten aan tafel waarop zij met de hand het flinterdunne filodeeg voor de Burek rolt.

Hanka en haar zoon Adnan ontvangen de gasten aan tafel waarop zij met de hand het flinterdunne filodeeg voor de Burek rolt.

met Melissa Korn van ik eet cultuur (midden) mijn co-host voor de avond.

met Melissa Korn van ik eet cultuur (midden) mijn co-host voor de avond.

Hand taste, however, involves something greater than mere flavor. It is the infinitely more complex experience of a food that bears the unmistakable signature of the individual who made it-the care and thought and idiosyncrasy that that person has put into the work of preparing it. Hand taste cannot be faked, Hyeon Hee insisted, and hand taste is the reason we go to all this trouble, massaging the individual leaves of each cabbage and then folding them and packing them in the urn just so. What hand taste is, I understood all at once, is the taste of love.
— uit Cooked van Michael Pollan
dumplings met tofu, pompoen & shiitake van Titi Waber

dumplings met tofu, pompoen & shiitake van Titi Waber

onze geweldige gasten

onze geweldige gasten

Colombian Hot Ceviche van Andres Jara

Colombian Hot Ceviche van Andres Jara

Fernando Paez Magro’s Hallacas.

Fernando Paez Magro’s Hallacas.

Charlotte Kleyn, culinair historica die ook een Smulpaap schrijft in het Parool was één van onze gasten aan de Transvaal Bacchanaal tafel en ze schreef op de laatste dag van het jaar over het geweldige dessert dat Andres serveerde: https://www.parool.nl/ps/de-ontdekking-van-2019-hartige-wentelteefjes~b93db974/

Het All-Star team van dit jaar: Najat, Hanka, Titi, Liesbeth, Andres, Fernando, Alaa, Adnan, Mohammad, Nicolas, Shiva, Cecilia, Victor, Guus, Marga, Nadja, hospitality ladies, Melissa.

Het All-Star team van dit jaar: Najat, Hanka, Titi, Liesbeth, Andres, Fernando, Alaa, Adnan, Mohammad, Nicolas, Shiva, Cecilia, Victor, Guus, Marga, Nadja, hospitality ladies, Melissa.